loading...
زنجان نيوز
آخرین ارسال های انجمن
مسعود بازدید : 64 دوشنبه 14 بهمن 1392 نظرات (0)

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، افزایش روزافزون جمعیت و تامین نیازهای غذایی آنها امروزه به یک دغدغه اساسی تبدیل شده است و بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده احتیاجات غذایی این جمعیت در حال رشد در این بین نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

تنوع تولید و مصرف محصولات در دنیای کنونی که امروزه بیش از پیش خود را نشان می‌دهد، افزایش تولید محصولات کشاورزی و صادرات آن را لازم می‌سازد.

استان زنجان همچون سایر استان‌های کشور به لحاظ اقلیمی در شرایطی قرار دارد که توانایی تولید و صادرات انواع محصولات کشاورزی در تمام فصول سال را دارد.

استان زنجان

زنجان یکی از استان‌های ایران است که در شمال غربی ایران قرار گرفته و از مناطق آذری ‌نشین محسوب می‌شود. مرکز این استان شهر زنجان است. استان زنجان دارای 8 شهرستان و یک هزار و 210 آبادی است که از این تعداد، 978 آبادی دارای سکنه و بقیه خالی از سکنه است.

تنوع آب و هوایی این منطقه موجب ایجاد گونه‌های متفاوتی از زندگی جانوری شده ‌است. وجود گونه‌های متفاوتی از حیوانات وحشی و پرندگان مهاجر و جانوران آبزی گردشگران بسیاری را در مواقعی که شکار مجاز است به این منطقه جذب می‌کند.

آب و هوای کوهستانی با زمستانی بسیار سرد و برفی و تابستانی دلپذیر و فصول بهار و تابستان بهترین زمان برای گذراندن اوقات فراغت در این استان هستند.

میزان بارندگی در بهار و زمستان نسبت به سایر فصول در این استان بیشتر است. پوشش گیاهی استان در مناطق مختلف متغیر بوده ولی در مجموع از جنگلها و چراگاه‌هایی با چشم انداز زیبا تشکیل شده‌ است.

استان زنجان با 883 هزار هکتار اراضی قابل کشاورزی 4.77 درصد اراضی کشاورزی کل کشور را دارا بوده و مساحت اراضی آبی کشاورزی استان نیز 168 هزار هکتار (2 درصد اراضی کشور ) است. بنابراین زنجان همواره به عنوان قطب کشاورزی در کشور مطرح است.

میزان تولید محصولات کشاورزی استان زنجان در سال جاری

استان زنجان امسال با تولید 2 میلیون 260 هزار تن انواع محصولات کشاورزی ظرفیت‌های صادراتی فراوانی دارد که این میزان تولید قابلیت افزایش دارد.

194 هزار تن تولید محصولات باغی استان طی سال جاری بوده است که با توجه به سرمازدگی شدیدی که بیشتر گردو، سیب و انگور را هدف قرار داد از 450 هزار تن در سال به این میزان کاهش پیدا کرد.

یک میلیون و 762 هزار تن انواع محصولات زراعی، 299 هزار و 300 تن محصولات دامی و 7 هزار و 955 تن محصولات شیلاتی میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان زنجان طی سال جاری بوده است.

صادرات محصولات باغی استان زنجان به کشورهای مختلف

کشمش، زردآلو، انار، زیتون، گردو و ... از جمله محصولات کشاورزی استان است که قابلیت‌های بالقوه صادراتی دارند.

در سال‌های گذشته محصول کشمش استان به کشورهای آسیای میانه، کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

همچنین در سال‌های اخیر محصول سیب استان نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است.

تولید بیش از 50 هزار تن محصول زیتون و کسب رتبه نخست کشوری در تولید این محصول توسط استان زنجان یک ظرفیت خوب صادراتی به حساب می‌آید.

محصول کشمش نیز با تولید سالانه 17 هزار تن بازار خوبی را طلب می‌کند.

صادرات محصولات زراعی استان زنجان

سیب زمینی، سیر، گوجه فرنگی، پیاز و هندوانه از جمله محصولات زراعی استان به شمار می‌رود که قابلیت‌های صادراتی بالایی دارند.

کشورهای عراق و ترکیه از جمله کشور‌هایی هستند که در سال‌های اخیر محصول سیب زمینی و پیاز استان زنجان به آنها صادر شده است.

محصول سیر تولیدی استان زنجان نیز که به لحاظ کمی و کیفی بسیار مورد توجه است در سال‌های اخیر به کشورهای آسیای میانه از جمله باکو و آذربایجان صادر شده است.

بازار خوب رب گوجه فرنگی تولیدی استان زنجان در کشور روسیه

همچنین رب گوجه فرنگی تولید شده در استان زنجان به کشور روسیه صادر می‌شود که این محصول به دلیل داشتن کیفیت بالا و رنگ مطلوب  بازار خوبی را در این کشور برای خود دست و پا کرده است.

محصولات دامی استان زنجان نیز که شامل پای مرغ، روده و آسیل گاوی و گوسفندی می‌شود به کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

در حوزه شیلات نیز ماهیان زینتی و گرمابی همچون انواع ماهیان کپور تولید شده استان زنجان در سال‌های گذشته به کشور عراق صادر شده است.

محصولات جالیزی تولید شده در استان زنجان نیز به کشور عراق صادر می‌شود.

صادرات حدود 23 میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی استان زنجان

سالانه بیش از 100 میلیون دلار سهم صادرات محصولات کشاورزی استان زنجان است که از گمرکات مرزی صادر می‌شود.

مدیر تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان درباره دلیل صادرات محصولات کشاورزی تولیدی استان زنجان از گمرکات مرزی مانند تهران و بندرعباس اظهار داشت: این موضوع ترجیحاتی است که خود بازرگانان دارند.

محمد مهدی احمد نیا افزود: تخصصی بودن و همچنین سهل و روان بودن صادرات محصولات کشاورزی در گمرکات مرزی دلیل انتخاب این گمرکات توسط بازرگانان برای صادرات است.

مدیر تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: طبق تاکید استاندار زنجان در نظر داریم با بهره‌گیری از مشوق‌هایی همچون اعطای تسهیلات به صادرکنندگان، بخشی از بازرگانان از گمرک زنجان برای صادرات محصول خود استفاده کنند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
بروزترین پایگاه خبری استان زنجان
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    زنجان نيوز را چطور ديديد؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 462
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 57
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 67
  • باردید دیروز : 58
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 187
  • بازدید ماه : 187
  • بازدید سال : 14,590
  • بازدید کلی : 74,013